Detachering

De juiste kandidaat is geselecteerd, gesprekken hebben plaatsgevonden en de match tussen kandidaat en opdrachtgever is gemaakt. En nu? Rechtstreeks in dienst treden bij u als opdrachtgever is mogelijk, maar we zien dat tegenwoordig veel opdrachtgevers de behoefte hebben aan een bepaalde mate van flexibiliteit.

Via een detacheringsconstructie bij NIEUWEBAAN.NL gaat de medewerker een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd aan met NIEUWEBAAN.NL. Binnen deze overeenkomst kan hij werken bij diverse opdrachtgevers. Detacheren biedt voor verschillende personeelsvraagstukken een oplossing, bijvoorbeeld voor tijdelijke onderbezetting, een project of detachering van specialistische functies.

Wat zijn de voordelen voor u?

  • de gedetacheerde kandidaat heeft bewezen expert te zijn binnen zijn vakgebied of beschikt over specifieke kennis
  • flexibiliteit, continuïteit en binding met de medewerker
  • vrijwaring van de werkgeversrisico’s (ziekte en leegloop)
  • zekerheid van personeel met behoud van flexibiliteit (bijv. bij verhuizing, reorganisatie, personeelsstop)
  • u heeft geen omkijken naar de salarisadministratie en personeelsbegeleiding (pensioen, ziekteverzuimbegeleiding in samenwerking met de arbodienst, functioneringsgesprekken, etc)
  • u kunt de detacheringsperiode zien als een verlengde proeftijd

Detavast

Een constructie welke wij bij NIEUWEBAAN.NL veel gebruiken is een detavast overeenkomst. Hierbij wordt een mogelijke werving fee verdisconteerd in de detacheringsfactor en kan de kandidaat na afloop van het vooraf afgesproken aantal gewerkte uren kosteloos overgenomen door de opdrachtgever.

Uiteraard werken wij met een gedegen (digitaal) urenregistratiesysteem en zorgen we voor tijdelijke afwikkeling van de arbeidsovereenkomsten.