Nieuws

 • UWV rekent op flinke banengroei met regionale verschillen

  UWV rekent op flinke banengroei met regionale verschillen

  Geplaatst op 16/10/2017 door Nieuwebaan.nl

  Het aantal banen in Nederland groeit dit jaar met 2,3 procent en volgend jaar met 1,8 procent. In aantallen betekent dat 183.000 banen dit jaar en 150.000 in 2018.

  Lees verder
 • Tekort aan personeel dreigt bij uitblijven loonsverhoging

  Tekort aan personeel dreigt bij uitblijven loonsverhoging

  Geplaatst op 21/08/2017 door Nieuwebaan.nl

  In sommige sectoren dreigt er binnenkort een tekort aan personeel als werkgevers niet bereid zijn de lonen te verhogen, waarschuwt demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

  "De loonontwikkeling gaat langzaam, want het hoeft niet. Maar werkgevers moeten zich realiseren dat een loonsverhoging nu betekent dat je werknemers naar je sector kunt trekken. De komende jaren ontstaat er meer concurrentie op de arbeidsmarkt", zei Dijsselbloem vrijdag.

  Lees verder
 • Nieuwe opleiding voor procesoperators

  Nieuwe opleiding voor procesoperators

  Geplaatst op 20/04/2017 door Nieuwebaan.nl

  Een unieke samenwerking van verschillende bedrijven in de regio Oss heeft geleidt tot de oprichting van De Winfabriek, een praktijkgerichte opleiding voor een carrière als procesoperator in de maakindustrie.

  Lees verder
 • HR-managers denken dit jaar minder gebruik te gaan maken van zzp'ers

  HR-managers denken dit jaar minder gebruik te gaan maken van zzp'ers

  Geplaatst op 13/03/2017 door Nieuwebaan.nl

  Bijna een derde van de Nederlandse HR-managers (31 procent) denkt dit jaar minder gebruik te maken van zzp'ers als gevolg van wet- en regelgeving, waaronder de Wet werk en zekerheid (Wwz) en de wet DBA. Veel zzp'ers (59 procent) ervaren al dat werkgevers minder freelancers inzetten, blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Raet.

  Lees verder