Nieuws

 • Tekort aan personeel dreigt bij uitblijven loonsverhoging

  Tekort aan personeel dreigt bij uitblijven loonsverhoging

  Geplaatst op 21/08/2017 door Nieuwebaan.nl

  In sommige sectoren dreigt er binnenkort een tekort aan personeel als werkgevers niet bereid zijn de lonen te verhogen, waarschuwt demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

  "De loonontwikkeling gaat langzaam, want het hoeft niet. Maar werkgevers moeten zich realiseren dat een loonsverhoging nu betekent dat je werknemers naar je sector kunt trekken. De komende jaren ontstaat er meer concurrentie op de arbeidsmarkt", zei Dijsselbloem vrijdag.

  Lees verder
 • Nieuwe opleiding voor procesoperators

  Nieuwe opleiding voor procesoperators

  Geplaatst op 20/04/2017 door Nieuwebaan.nl

  Een unieke samenwerking van verschillende bedrijven in de regio Oss heeft geleidt tot de oprichting van De Winfabriek, een praktijkgerichte opleiding voor een carrière als procesoperator in de maakindustrie.

  Lees verder
 • HR-managers denken dit jaar minder gebruik te gaan maken van zzp'ers

  HR-managers denken dit jaar minder gebruik te gaan maken van zzp'ers

  Geplaatst op 13/03/2017 door Nieuwebaan.nl

  Bijna een derde van de Nederlandse HR-managers (31 procent) denkt dit jaar minder gebruik te maken van zzp'ers als gevolg van wet- en regelgeving, waaronder de Wet werk en zekerheid (Wwz) en de wet DBA. Veel zzp'ers (59 procent) ervaren al dat werkgevers minder freelancers inzetten, blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Raet.

  Lees verder
 • Langdurige werkloosheid voor het eerst sinds 2009 gedaald

  Langdurige werkloosheid voor het eerst sinds 2009 gedaald

  Geplaatst op 13/02/2017 door Nieuwebaan.nl

  De langdurige werkloosheid is afgelopen jaar voor het eerst sinds 2009 gedaald. Zelfs onder de moeilijke groep 55-plussers daalde de langdurige werkloosheid, zij het met wat minder dan in jongere leeftijdscategorieën.

  Lees verder