Nieuwebaan.nl, Urban Mobility Systems en Duivestein Techniek

Jury Business Gala Oss maakt Veelbelovend Ondernemers tóch bekend!

Meer dan ooit keken de eigenaren van Nieuwebaan.nl, Urban Mobility Systems en Duivestein Techniek uit naar het Business Gala. Daar zouden ze immers horen wie was uitverkozen tot Veelbelovend Ondernemer van het Jaar. Maar dat liep anders: het evenement werd verplaatst naar 2021 en de jury besloot om geen winnaar te verkiezen.

meerdere overleggen en soms pittige discussies, selecteerde ze uiteindelijk drie bedrijven die kans zouden maken op de titel. Maar nu het Business Gala in 2020 niet doorgaat, heeft de jury ervoor gekozen om ook geen winnaar te verkiezen.  “Een bittere pil voor de drie genomineerden”, zo stelt de jury. “Zij lopen door de verplaatsing van het gala namelijk veel aandacht mis. Aandacht die ze eigenlijk dik verdiend hebben. Daarom hebben we besloten om tóch bekend te maken wie voor de eervolle titel in de race waren.”
 

Nieuwebaan.nl: alle begrip

Een van de genomineerde bedrijven was Nieuwebaan.nl, de snelgroeiende uitzendorganisatie van Rick Feldkamp, Jeroen van Helden en Dirk Tausch. Het gedreven drietal baalt weliswaar van de beslissing van de jury, maar heeft er alle begrip voor.  “Of we nou zouden winnen of niet, we keken enorm uit naar een onvergetelijke avond”, aldus Feldkamp. “We zagen de nominatie op zichzelf al als een bekroning van onze succesvolle start. Natuurlijk kunnen we de keuze van de jury volgen. Door het coronavirus zitten veel collega-ondernemers in de problemen. Daarbij valt deze tegenvaller volledig in het niet.”

Urban Mobility Systems: onvermijdelijke beslissing

Ook Lars Kool van Urban Mobility Systems, dat elektrische voertuigen ontwikkelt en bouwt, was een van de kanshebbers. Hij zag in zijn nominatie vooral een kans om meer mensen kennis te laten maken met zijn innovatieve bedrijf en producten.  “Dat komt er nu helaas niet van”, aldus Kool. “Dat is jammer, want om trots te kunnen zijn op de innovatiekracht in onze regio, moeten Ossenaren weten wat hier allemaal gebeurt. Anderzijds is de beslissing van de jury onvermijdelijk, want het gala kán dit jaar gewoon niet doorgaan. En de uitverkiezing van de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar is daar nu eenmaal mee vervlochten.”

Duivestein Techniek: volstrekt logisch

Ook genomineerd waren de broers Ruud en Paul Duivestein. Hun familiebedrijf Duivestein Techniek automatiseert productielijnen van plaatverwerkende fabrieken in heel de wereld. De nominatie had hun bedrijf ook lokaal wat meer op de kaart kunnen zetten.  “In 2017 hebben we het bedrijf overgenomen van onze ouders”, aldus Paul. “We vonden het dan ook een hele eer dat we genomineerd waren. Enerzijds zagen we het als een beloning voor de start die mijn broer en ik hebben gemaakt, anderzijds als een erkenning voor onze ouders. Dat er dit jaar geen winnaar komt, is volstrekt logisch. Maar hopelijk krijgen we de komende tijd tóch nog een podium om wat meer over ons bedrijf te vertellen.” 

Dat laatste zal zeker gebeuren, aldus de organisatie van het Business Gala. Onder andere in het komende nummer van Bedrijvig Oss komen de drie genomineerden uitgebreid aan het woord.